Milena Dravić i Dragan Nikolić u emisiji "Obraz uz obraz" (VIDEO)

0

"Obraz uz obraz" je šou program u produkciji RTV Beograd, emitovan u periodu 1972-1974. koji je režirao Zdravko Šotra, a u kome su glavne zvezde bili Milena Dravić i Dragan Nikolić.

Šou je bio kombinacija skečeva i muzičkih numera, a u njemu su učestvovale mnoge popularne ličnosti toga doba – Miodrag Petrović Čkalja, Đuza Stoiljković, Josipa Lisac, Sedmorica mladih, Leo Martin, Arsen Dedić, Kornelije Kovač, Leo Martin, Miki Jevremović, Mija Aleksić, Zdravko Čolić, Bisera Veletanlić, Krunoslav Kićo Slabinac…

Pored same činjenice da je ovaj par bio veoma zanimljiv publici, dodatnu draž emisiji davali su i scenski nastupi jer je u to vreme ovakvih emisija bilo malo. O tome koliko su emisije bile zahtevne, možda najbolje govori izjava Milene Dravić da je i hitna pomoć morala da reaguje nekoliko puta.

Scenaristi programa su bili: Ljubivoje Ršumović (11 epizoda), Siniša Pavić (10 epizoda), Milan Šećerović (10 epizoda), Zdravko Šotra (8 epizoda), Predrag Perišić (7 epizoda), Dušan Radović (6 epizoda).

Autori muzike i songova bili su Vojkan Borisavljević i Kornelije Kovač.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.