Rusija: Školski drugovi silovali gej mladića pivskom flašom i razbili mu glavu

0

Dvadesettrogodišnji Rus je brutalno pretučen u ruskom gradu Volgogradu, a njegovi drugari su ga ostavili da umre pošto im je u pijanom stanju rekao da je homoseksualac, saopštili su istražni organi, a prenose danas ruski mediji. Zločin se desio dok su mladići proslavljani Dan pobede.

Bivši školski drug žrtve i još jedan čovek uhapšeni su po optužbama za ubistvo, koje se desilo u petak.

Novinska agencija RIA Novosti prenela je danas izjavu istražitelja iz grada Volgograda koji je rekao da je jedan osumnjičeni priznao da su on i još jedna osoba nameravali da maltretiraju žrtvu time što će je poslati nagu kuću, ali su u medjuvremenu odlučili „da se ne zadrže na tome“.

Istražitelji su naveli da je žrtva imala tako teške povrede, uključujući i na genitalijama, da sprva nije mogla da bude identifikovana. Ime ubijenog mladića nije objavljeno.

Predstavnica policije Natalija Kunjickaja opisala je jezive detalje zločina. ''On je silovan pivskom flašom i glava mu je razbijena kamenom'' – rekla je ona.

Policija je saopštila da je mladić najverovatnije ubijen zbog mržnje prema homoseksualcima, što je prvi put da ruske vlasti priznaju takav motiv za neki zločin.

Homoseksualci u Rusiji su na meti velike društvene osude i pritiska vlasti. Ruski parlament izglasao je ranije ove godine zabranu „homoseksualne propagande“.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.