Sirijski pobunjenik pred kamerama pojeo srce ubijenog vojnika (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Na video snimku se vidi osoba koja stoji iznad jednog ubijenog sirijskog vojnika. Informacije govore da se radi o jednom zapovedniku pobunjeničkih snaga, Khalidu al-Hamadu, poznatom i kao Abu Sakkar. Osoba se saginje, vadi nož i počinje da seče telo ubijenog vojnika. Iz tela nožem vadi organ ubijenog vojnika, drži ga u ruci, te uzvikuje prema kameri: “Kunem se da ćemo vam pojesti srca i jetru, vi Assadovi psi!”. U pozadini se čuje manja skupina koja uzvikuje “Bog je velik”. Odmah zatim ovaj prinosi krvavi organ ustima i počinje da ga grize, posle čega se snimak završava.

Dvojica reportera američkog lista TIME još prošlog meseca su videli video snimak u prisustvu nekoliko boraca Abua Sakkara, uključujući i njegovog brata. Svi su potvrdili kako se radi o autentičnom videu. Snimak je navodno nastao u Homsu te ju je kasnije neko od pobunjenika prebacio u Liban.

Ovih 27 sekundi prikazuju koliko je brutalan sirijski rat postao”, piše list TIME u svom osvrtu te nastavlja s tonom kako je “svaki rat strašan”.

Postavlja se pitanje zašto je TIME toliko čekao sa objavljivanjem ovog snimka i da li je ovim konačno razbijena iluzija o sirijskim pobunjenicima kao “dobrim momcima”.

UPOZORENJE: Snimak sadrži uznemiravajuće prizore!

Izvor: muškimagazin

Pogledajte još