Gradonačelnik Zvečana: Treba pronaći kompromisno rešenje

0

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović izjavio je da Srbi nemaju rezervnu državu, da treba i mora da se nastavi koordinacija sa jednom i jedinom državom koju Srbi imaju, da je dobro što je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić došao među narod na sever KIM i da treba pronaći kompromisno rešenje.

„Dobro je što je Vučić došao među narod, da čuje strahove i želju žitelja Kosova i Metohije da ostanu u ustavnopravnom sistemu Republike Srbije“, rekao je Milović, naglasivši da treba pronaći kompromisno rešenje na kome moraju da rade i međunarodna zajednica i zvanični Beograd.

„Siguran sam, na osnovu skupštinskih odluka, da se narod neće prelomiti“
, rekao je Milović i dodao da Srbi neće da ulaze u kosovski sistem i da žive pod zastavom Albanije. On smatra da isključivo treba poštovati volju građana i njihovu referendumsku odluku iz februara prošle godine gde se narod skoro sto odsto izjasnio da neće „pod kapu“ Prištine.

Milović je rekao da odgovor od Ruske Federacije još nije stigao, a od nje su tražli da pomogne državi Srbiji, jer su dolazak Euleksa i rešavanje pitanja Kosmeta pod kišobranom EU „doneli samo zlo srpskom narodu“.

Izvor: Blic, Tanjgu, Politika

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.