Dežer: Ako ima zastoja "uskaču" premijeri

Dežer je ponovi da je EU veoma zadovoljna što je sporazum postignut i potvrdio da je neophodno da se on i realizuje na terenu jer to Evropa i očekuje.

"Naravno da smo prezadovoljni potpisivanjem sporazuma, ali neophodna je i njegova implementacija. Ukoliko bude zastoja , uključićemo premijere obe strane", rekao je Dežer.

On je u Leskovcu na manifestaciji "Evropa, to si ti".dodao da Beograd i Prištinu sada čekaju veoma važna pitanja koja treba da se reše kao što je elektroprivreda i telekomunikacija.

Dežer je pohvalio dosadašnje napore Beograda i Prištine i ocenio da su svi usmereni ka cilju i da imaju jaku volju da se sporazum sprovede. On je ponovio da će u razgovore o implementaciji sporazuma biti uključeni i oficiri za vezu.

Šef delegacije EU je ranije izjavio da će, ukoliko timovi za primenu sporazuma Beograda i Prištine ne uspeju da se dogovore oko plana implementacije, možda biti potrebna dodatna arbitraža na višem, političkom nivou.

Dežer je tokom posete jugu Srbije, u Surdulici obišao radove na izgradnji vodovoda u selu Jelašnica, romskom naselju, a u Leskovcu je na Trgu široka čaršija u sklopu kampanje "Evropa, to si ti" razgovarao sa mladima i razgledao izložbu fotografija.

Dežer će tokom dana otvoriti jedinstveni šalter za podršku biznisu i izdavanje gradjevinskih dozvola.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još