Kuršumlija: Rekao prijatelju da novac zazida u zid kuće, pa mu ukrao 200.000 evra

Za najveću pljačku u istoriji Kuršumlije u Srbiji "zaslužan" je Hamdija Retkoceri, 48-godišnji prijatelj Vukoja Milosavljevića od kojeg je ukrao 200.000 evra.

Retkoceri je savetovao prijatelju, kojeg poznaje 35 godina, da životnu ušteđevinu sakrije u zid kuće i da će tamo novac biti najsigurniji. Milosavljević je prihvatio savet i zazidao novac u zid porodične kuće..

Pripadnici kuršumlijske policije danas su uhapsili Hamdiju Retkocerija (48) zbog sumnje da je pre tri meseca organizvao pljačku u kojoj je Vukoju Milosavljeviću (60) iz Prolom banje ukradeno 200.000 evra. Novac je bio sakriven u zidu porodične kuće Milosavljevića u Prolom banji.

Prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih istrazi, Retkoceri je uhapšen na graničnom prelazu Horgoš kada je pokušao da pređe u Mađarsku. On je u pratnji pripadnika kuršumlijske policije sproveden u stanicu policije u Kuršumliji gde mu je određeno zadržavanje do 48 sati,
posle čega će uz krivičnu prijavu biti sprovoden kod sudije Višeg suda u Prokuplju.

Vukoje Milisavljević rekao je za agenciju Beta da je uštedeo veliku količinu novca od prodaje svoje imovine na Kosovu i izdavanjem smeštaja u Prolom banji. On je istakao da ga je uhapšeni Retkoceri, sa kojim je prijatelj više od 35. godina, savetovao da novac zazida u zidu kuće.

Pre oko tri meseca Milisavljevića je mobilnim telefonim pozvao rođak uhapšenog Retkocerija da hitno dođe u Beograd, što je on i učinio. Iste noći preko amdinistrativnog prelaza Merdare prešla je grupa Albanca sa Kosova zajedno sa Retkocerijem, koji su došli u Prolom banju. Oni su obili ulazna vrata kuće, izvršili premetačinu stvari i razbijali unutrašnje zidove u potrazi za novcem koji su na kraju i pronašli, spakovan u najlon kesama. Za sobom su ostavili alat kojim su kopali zidove, koji je pronašla policija.

Izvor: Beta, B92

Pogledajte još