Hrvatska: Starca drogirala, pa opljačkala žena koju je našao preko oglasa

Dobar dan. Ja sam Nada. Javljam se na oglas iz Plavog oglasnika. Mogli bismo se naći. Ali bolje da prvi susret bude kod vas kući nego u nekom kafiću. Bitan je razgovor, ipak, jel tako? - rečenice su koje je 77-godišnjem penzionisanom bravaru Branislavu Glišiću iz Španskog od subote uveče odzvanjaju u glavi jer mu se, zapravo, na oglas javila prevarantkinja koja ga je omamila, pokrala i pobegla u nepoznato. Beskrupulozna Nada je otišla tako daleko da je nesuđenom životnom saputniku osim novca ukrala i obrok koji je upravo bio kupio u prodavnici.
   
Ukrala 11 hiljada kuna

- Kad je ušla u stan u subotu oko 14 sati, ponudio sam da joj napravim pravu crnu kavu. Ona je rekla da pije samo svoj neskafe iz kesice koji je donela sa sobom. Okrenuo sam se na trenutak, a ona mi je sipala otrov u kafu koju sam skuvao. Ponudio sam je keksom, ali nije htela. Nakon 20-ak minuta uhvatio me san. Strašno mi se počelo zevati. Rekla mi je: ''Odi, legni u krevet'' i otpratila me do spavaće sobe. Preko odeće me malo masirala i ja sam zaspao kao mrtav. Probudio sam se oko 18 sati. Omamljen. Bilo mi je loše. Vrtelo mi se. Nisam mogao normalno da hodam. Saplitao sam se. Nade nigde. Baš kao ni novca - priseća se vremešni udovac Glišić. Kaže i da mu je osim novca (60 evra, 150 konvertibilnih maraka i ostatka u kunama), odnosno oko 11.000 kuna, Nada ukrala i dva digitrona, papuče koje joj je dao na korišćenje u stanu, ali i hranu!

Sada nema ni za režije

Naime, dok je Glišić ''prisilno sanjao'', Nada se počastila upravo kupljenim pasuljom s kobasicama i zeljem za salatu koje je starac kupio. Kad je shvatio da je omamljen i pokraden, Glišić je na sve moguće načine pokušavao da došeta do policijske stanice na Črnomercu ne bi li prijavio krađu. Vrtelo mu se pa je stalno padao i pritom je zadobio niz hematoma i podliva. Srušio se na stepenicama stanice, pred policajcima koji su ga potom odvezli u KB Sveti Duh.

- Nada mi je pojela svu hranu i ostavila plastične kutijice. Rekla je da je poreklom iz Nove Gradiške, da ima 62 godine i da je ostala udovica pre pet godina. Fizički nije bila bogomdana lepotica. Jako krupna, malo niža od mene, velikih grudi, prosede crne kose do ramena. Totalno me obesparila i sada sam švorc. Bio sam prisiljen pozajmiti novac da platim račune jer je penzija malena. Odmah s vrata krenula je da mi iznosi svoje životne probleme s legalizacijom neke nekretnine na Remizi. Rekla je da ju je do mene dovezla neka prijateljica koja stanuje blizu. Ma to je sve uhodana lopovska banda - objašnjava ogorčeni Glišić, koji oglas u novinama da traži ženu za zajednički život, a ponekad i za masažu daje već nekoliko meseci.
Nada nije ukrala nadu

Krenuo je za potragom nove suputnice ne bi li sebi olakšao tugu koju još uvek oseća za svojom pokojnom suprugom Ivkom.

- Mesecima dajem oglase, ali nikako da naiđem na pravu osobu. Nema čega nema, ko mi se sve javljao na oglas. S nekima je odmah ‘puklo’. Otpadaju dame ko kišna godina kad krenu iznosit probleme i da im ja pomognem s decom, advokatima koje treba platiti. A bila je i jedna koja je nepokretnog supruga stalno tukla, pa je hela i mene pored njega živog. Na kraju je trebalo ja njoj da kuvam, a ne ona meni. Pa ne ide to tako - dodaje Glišić.

Od oglašavanja i potrage za partnerkom ipak neće odustati i ističe da mu “Nada, ipak, nije ukrala nadu. Svestan je ljudskog kukolja u žitu , ali nelagoda koju je osetio nakon “magične kafe koju mu je servirala Nada neće ga naterati da odustane od želje za boljom starosti.

Izvor: Jutarnji
 

Pogledajte još