Ruski milijarder pravi drim-tim u Monaku

Od sledeće godine ekipu će voditi Roberto Manćini, a prva zvezda tima biće Radamel Falkao. Nova imena biće verovatno Karlos Tevez i Patris Evra, a spekuliše se i o Vejnu Runiju.

"Ja sam pasionirani ljubitelj fudbala. Živim dugo u Monaku i shvatio sam da je ovaj klub simbol ponosa i tradicije. Mislim da ekipa ima veliki potencijal i nadam se da ga može realizovati u domaćem prvenstvu i Evropi" rekao je ruski milijarder.

Pošto su "kneževi“ već obezbedili povratak u elitni rang Francuske Ribolovljev, inače 79. najbogatiji čovek na svetu, čije je vlasništvo procenjeno na 9,1 milijardu dolara, želi da stvori drim-tim. Ono što Rusu ide u prilog jesu zakoni u Monaku, pošto se u Kneževini ne plaća porez na dobit, što je velika stvar kad je reč o transferima, posebno o platama fudbalera.

Baš zbog toga se već danima spekuliše da je Monako praktično završio posao s Radamelom Falkaom, najtraženijim fudbalerom na svetu. Naime, Ribolovljev se dogovorio s kompanijom "Dojen sports“, koja je povezana s najuticajnijim fudbalskim agentom današnjice Žoržom Mendešom.

Izvor: Kurir

Pogledajte još