Pijan ili bolestan: Češki predsednik se tetura, javnost se smeje (VIDEO)

Kabinet predsednika je reagovao saopštenjem da je Zeman jednostavno imao virus i da se loše osećao te da mora da se odmori dan-dva.

Bura podsmeha na društvenim mrežama

Snimak svečane ceremonije predstavljanja obnovljenih krunskih dragulja Češke prošle nedelje u Vladislavskoj sali Starog kraljevskog dvorca na kojem se vidi kako Zeman jedva stoji na nogama, pokrenuo je buru podsmeha na društvenim mrežama. Česi, inače poznati po tome što piju najviše piva po glavi stanovnika u svetu - postavljali su vlastite slike na kojima se vidi kako sede u barovima i piju, uz slogane: "Evo dobijam virus" ili "Otišao sam na virus".

Zeman (68) inače strastveni pušac, ljubitelj je masne hrane, ali i ljubitelj je dobre kapljice.

Tokom izborne kampanje 1996. godine, Zeman je govorio da se njegov izborni autobus "vozi na benzin i "beherovku", popularni češki liker.

Jedan češki tabloid je svojevremeno tvrdio da im je Klaus priznao da dnevno može da popije šest čaša vina - plus tri čašice žestokog pića.

Zeman je imao običaj da tvrdi da je toliko navikao na piće da ono ne može da deluje na njega, i otvoreno je izazivao svakoga da dokaže suprotno.

"Ako me je iko ikad video pijanog, neka mi kaže kada", odgovarao je on tokom kampanje za predsedničke izbore.

(old_image)

Foto: Beta, AP

Miroslava Nemcova, predsednica Donjeg doma češkog parlamenta koja je prisustvovala pomenutoj svečanosti, jedina je komentarisala prošlonedeljno Zemanovo ponašanje.

"Videla sam isto što i vi. Procenite sami", rekla je ona jednom češkom listu.

Da li je Zeman bio pijan ili bolestan procenite sami:

(Izvor: Novi magazin, Tanjug)

Pogledajte još