Indijska kuhinja u Beogradu

Beograđani ponovo imaju priliku da uživaju u autentičnim specijalitetima indijske kuhinje, ovoga puta u klub-restoranu „Kristal”. Nećete imati problema da ga nađete jer se nalazi u samom centru grada, u Kolarčevoj ulici. Domaćini su se potrudili da enterijer prilagode meniju, tako da ćete imati utisak da se nalazite u nekom istočnjačkom restoranu. Da se predstavljanje ne svede samo na hranu, pripremljen je interesantan program iz bogate kulture ove drevne zemlje.

Raznovrstan meni je odobren od ambasadora Indije u Srbiji, Nj.e. Ajay Swarup, koji je svečano otvorio dane zemlje svog porekla. Kuvari „ Kristala“ su obučeni da verodostojno predstave ove egzotične ukuse gostima.

Tajna indijske kuhinje leži u raznovrsnim začinima i namirnicama, kao i u načinu pripreme koji predstavlja poseban obred. Čak i ukoliko odlučite da posetite restoran više puta imaćete prilike da probate nešto novo jer se meni menja svakoga dana. Uvek je sastavljen od pet gangova, koji sadrže različite vrste mesa i deo namenjen vegetarijancima.

Preporučićemo vam jedan:

Ganga, jelo koje se priprema od ribe (1.650 dinara); Tadž Mahal specijalitet sa pilećim mesom (1.550); Himalaja obrok od svinjskog mesa (1.450 ), Bengal od jagnjećeg (1.800) i Kerala u kojoj će uživati vegetarijanci (1.100).

Pored ovoga možete da probate: tandori piletinu, garam masalu, tikka piletinu, ribu u korma sosu, naan hleb, jagnjeću samosu, somovinu u korma sosu, pirinač sa šafranom, sos od nane, mango čatni, barfi – kolač od badema, raznovrsno voće.

Da ne biste morali da čekate naredne dane indijske kuhinje da uživate u nekom od ovih jela, menadžeri restorana su odlučili da specijalitete koji se gostima najviše dopadnu uvrste u stalni meni restorana .

Ako ne volite da eksperimentišete, restoran ima i ponudu jela internacionalne kuhinje u varijantni švedskog stola svakog radnog dana od 12 do 15 časova. Po ceni od 490 dinara možete jesti supu, čorbu, paste, jela od mesa, posna jela, povrće, salate i peciva.

Ne propustite prilku da uživate u ovom gastronomskom ugođaju, prošetajte do restorana ‚"Kristal" do 30 maja kada se zvanično završavaju Dani indijske kuhinje.

Tekst: Marija Milenković

Pogledajte još