Kasalica: Znam kako se daju golovi Stojkoviću!

S tri gola u poslednjih pet mečeva s crno-belima postao je igrač od kojeg se strepi i zazire, a Kasalica pred 144. derbi tvrdi da za to postoji i razlog. Smatra da je vreme da prekine golgeterski post i veruje da će i treći put savladati Vladimira Stojkovića.

"Nisam dao gol od Niša, ali imao sam i pauzu zbog povrede. Otkako sam se vratio ide mi sve bolje, protiv OFK Beograda sam iznudio penal i osećam da je vreme za gol. Iskreno se nadam da ću ga postići baš protiv Partizana. Znam kako se daju golovi Stojkoviću, dvaput sam ga savladao, jednom u dresu Slobode, jednom u derbiju i verujem da ću u subotu upisati i treći, a ukupno četvrti Partizanu jer sam matirao i Petrovića" kaže Kasalica.

Hitri napadač je sasvim siguran da će pobeda u derbiju biti vredna titule. Kasalica podseća i da su on, Milunović, Milivojević, Mladenović i Maksimović od dolaska na "Marakanu" zabeležili sve četiri pobede protiv Partizana i postavili neke drugačije relacije u međusobnim duelima večitih rivala.

"Mi koji smo došli od prošle zime znamo samo za pobede protiv Partizana. Slavili smo četiri puta i nameravamo da nastavimo tradiciju. Iako smo prošle sezone dvaput igrali za kup, ova utakmica je drugačija nego sve dosadašnje jer je vredna titule. Nama samo tri boda dolaze u obzir, to je jedini ishod koji nas zanima i koji nam odgovara, pošto ovaj derbi 99 odsto određuje šampiona."

Kada govori o rivalu kojeg je pet puta zaredom pobeđivao, Kasalica ipak ne štedi reči poštovanja. Čak i kada se pomene neminovna činjenica da Zvezdin napadački trio ima daleko bolje brzinske kvalitete od Partizanove odbrane.

"Možda Partizanovi defanzivci nisu brzi, ali njihovu odbranu cenim. I Ivanova i Pajovića. Ali, moj cilj je da postignem gol i daću sve da to uradim. Igrao sam i protiv Miljkovića, sve ih poštujem, ali mi smo bolja ekipa i mislim da ćemo ih nadmudriti i doći do velike pobede."

Ivanov je još prošle sezone obeležio Kasalicu kao najopasnije napadača u ligi, ali i - prljavog igrača.

"U poslednje dve godine pet puta sam igrao protiv Ivanova i svaki put sam pobedio. Ali, o njemu kao igraču mogu da kažem sve najbolje. Ne znam šta je mislio pod tim da sam prljav... Ako je fudbalski, onda tu ne vidim ništa loše. Cilj opravdava sredstvo."

Kasalica se u pripremi za derbi ne obazire ni na prozivke od strane Vladimira Volkova, koji je izjavio da će cimera iz crnogorske reprezentacije pozvati na Partizanovu proslavu titule...

"Neka priča šta hoće. Mi nismo pretili ni kada smo išli na JNA s dva gola prednosti. Ako on tako kaže, svaka mu čast, mi ćemo biti umereni u rečima, jer pre svega poštujemo protivnika" mirno je uzvratio Filip Kasalica.

Izvor: Novosti

Pogledajte još