Bizarni zahtevi britanskim konzulatima širom sveta

0

Da li možete da ućutkate ovog bučnog petla, da mi nabavite karte za Olimpijske igre ili kontakt podatke žene Pola Makartnija, neki su od najneobičnijih zahteva koje su u sezoni 2012/13. primali britanski konzulati širom sveta, navela je Kancelarija za spoljne poslove (FCO).

U poslednjih godinu dana FCO je imao više od milion konzularnih zahteva i pomogao je 52.135 Britanaca u teškim situacijama u inostranstvu, objavljeno je na sajtu Vlade Britanije.

Među najbizarnijim zahtevima su i onaj Britanca koji je došao u konzulat u Rimu i tražio da mu osoblje prevede tetovažu koju je želeo da napravi, dok je od konzularnih službenika u Pekingu traženo da pomognu ženi koja je kupila par kopački na kojima je pisalo „Proizvedeno u Kini“, ali koje su bile lošeg kvaliteta.

Druga Britanka je od konzularnih predstavnika u Tel Avivu tražila da narede njenom mužu da smrša i da se zdravo hrani, kako bi mogli da imaju decu, dok je jedan muškarac u Stokholmu tražio od FCO da proveri ženu koju je upoznao preko interneta.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.