Večiti derbi treba da protekne u fer-pleju

0

Fudbalski savez Srbije, Zajednica klubova Super lige, i Partizan i Crvena zvezda pozvali su aktere predstojećeg "večitog" dva kluba derbija, ali i navijače da učine sve kako bi taj meč protekao u fer-pleju.

U zajedničkom saopštenju, Savez, Zajednica i klubovi pozvali su aktere derbija da izjavama, ponašanjem i sportskim odnosom pre, tokom i posle susreta, kreiraju zdravu sportsku atmosferu, ispunjenu tolerancijom i poštovanjem.

„Pozivamo sve navijače i ljubitelje fudbala koji budu bili prisutni na stadionu Partizana, da svoj klub podrže u duhu fer-pleja, sporta i tradicije našeg naroda. Apelujemo da protivniku i svim ostalim akterima ukazu respekt i time ispoštuju veličinu fudbalske svetkovine na koju smo s pravom ponosni“, navodi se u saopštenju.

„Partizan i Crvena zvezda igraće i za ulaznicu za evropsku klupsku scenu. Biće to test za sve nas: igrače, rukovodstva i navijače. Neka treneri i igrači učine sve da osvoje bodove, da donesu pobedu, da se primaknu tituli“, dodaje se u saopštenju.

U subotu, 18. maja, u 19.30 u okviru 28. kola Super lige, biće odigran 144. „večiti“ derbi izmedu Partizana i Crvene zvezde.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.