Bojić suspendovao rezultate 11. kola Superlige

0

Direktor košarkaške lige Srbije Predrag Bojić suspendovao je danas pet klubova i rekao je da neće priznati rezultate 11. kola zbog neplaćanja finansijskih obaveza, a klubovima je dao rok do 21. maja da ih izmire.

Bojić je u saopštenju naveo da ako Partizan, Crvena zvezda, Metalac, Vojvodina i Sloboda ne plate svoja dugovanja do tada, njihove utakmice biće registrovane službenom pobedom za njihove rivale.

Finansijske obaveze odnose se na kazne od početka Superlige i na poneku članarinu. Zvezda je nekoliko puta ranije javno objavila da ne priznaje kazne i da nema nameru da ih plati.

Utakmice 11. kola igrane su juče. Partizan, Zvezda i Vojvodina su pobedili, a Metalac i Sloboda poraženi.

Bojić je u saopštenju upozorio klubove da „međusobna vređanja, insinuacije, etiketiranje i napadi na sudije mogu manje nauditi onima kojima su upućene, ali mnogo više ugledu košarke“. On je ocenio da to „urušava sistem“ i dovodi u pitanje sportski završetak takmičenja.

„Shvatite to, imajte poverenja u ljude koje ste vi jednoglasno izabrali (sudije, delegati, kontrolori, direktor lige, predsednik sudijske komisije) i svojim ponašanjem izbegnite kazne koje će sigurno biti još rigoroznije. Jedino možemo sportskim ponašanjem, uzajamnim poštovanje, pridržavanjem propozicijama i pravilima igre zajednički dovesti ligu do kraja“, navodi se u saopštenju.

Bojić je podsetio klubove na dogovor pre početka takmičenja da se za svaku ponovljenu tehničku grešku kazna udvostručuje.

„Mole se igrači, treneri i službena lica da svojim korektnim ponašanjem pre, za vreme i posle utakmice doprinose kvalitetu i ugledu takmičenja, što je u interesu svih“, naveo je Bojić.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.