Pet jednostavnih saveta da pobedite celulit

Više od 90 odsto žena na svetu ima celulit. Neke se bore s njim, a neke su naučile da žive sa njim. Ako spadate u prvu grupu, onda će vam dobro doći ovih pet osnovnih saveta. Neki uopšte ne zahtevaju nikakav novac, a za neke ćete morati da zavučete ruku u džep.

(old_image)

Voda je kriptonit za celulit! Zašto? Zato što ima snagu da ublaži problem celulita ili čak da ga u potpunosti ukloni. Dobro ju je piti, ali i unositi putem hrane. Doktor. Hauard Murad savetuje konzumiranje namirnica bogatih vodom poput lubenice ili šljiva, jer su one niskokalorične, a sadrže dosta vode i antioksidansa. Upravo antioksidansi čuvaju elastičnost kože, a elastična koža znači manje celulita.

Fizička aktivnost i znojenje su ono bez čega se nikada nećete rešiti celulita. U svoj svakodnevni život morate da ubacite vežbanje, a stručnjaci posebno preporučuju kardio vežbe poput trčanja i brzog hodanja. Jako su korisni i čučnjevi, kao i iskorak, odnosno vežba u kojoj se postavljate kao da ćete kleknuti na jedno koljeno, ali to ne učinite do kraja. Korisna je zato što deluje na stražnjicu i bedra – delove tela koje celulit najviše ugrožava. Što češće vežbajte čučnjeve i iskorak, ali i druge vežbe.

(old_image)

Kofein, ali ne u kafi već u kremama i losionima. Namažite ih na bedra i stražnjicu svako jutro pre no što izađete iz kuće jer takve kreme deluju na problematične delove ceo dan, a poznato je da kofein dobro utiče na celulit. Pripazite samo na hranu koju tih dana unosite u organizam. Ako je previše slana, mogli biste da sabotirate rezultate kofeina. Jako je dobro da kremu s kofeinom nanesete pre vežbanja jer bi mogla još snažnije da deluje.

Laserski tretmani su za one koji imaju višak novca i jako žele da ostave celulit u prošlosti, Tretmani su delotvorni i rezultati se vide prilično brzo, ali morate biti uporni i nikako ne preskakati tretmane. Naravno, efekat tretmana laserom će biti kratkotrajan ako ne budete vežbali i unosili dovoljne količine vode. Nažalost, ovi tretmani su prilično skupi pa dosta ljudi ne može da ih priuštiti.

Krema za potamljivanje je idealno rešenje kada ste vremenski ograničeni, kao kad recimo za dva dana imate važan događaj na kom želite da zablistate u lepoj haljini, ali bojite se da će se videti celulit? Naravno, u dva dana nećete uspeti ništa konkretno da napravite po tom pitanju. Ali možete da doskočite situaciji jednim malim trikom. Jednostavno nanesite kremu ili sprej za samotamnjenje. Kao što ste i sami već primijetili, koža vam je lepša tokom letnjih meseci jer ste tamni. I dobro ste to primetili, jer se na tamnoj koži celulit zaista manje vidi. Samo jedna mala napomena – pre korišćenja sredstava za samotamnjenje svakako napravite piling tela da bi boja bila ujednačena.

Tportal

Pogledajte još