Rođen(a) sa oba pola, lekari mu odsekli penis, ipak odrastao u - dečaka

Dete, koje Krofordovi u postupku i razgovorima s medijima nazivaju M. C, kako bi zaštitili njegovu privatnost, usvojeno je nekoliko meseci nakon što su joj lekari, postupajući po instrukcijama socijalnih službi, hirurškim putem odstranili muške spoljne i unutrašnje polne organe, "dodelivši" joj ženski pol.

Dete je operisano kada je imalo samo 16 meseci, dok je bilo pod nadzorom socijalne službe jer su biološki roditelji izgubili pravo starateljstva. Tužba je usledila tek ovog leta, kada je dete napunilo 8 godina i požalilo se očuhu i maćehi da se ipak oseća kao - dečak!

M. C, koji je posle odsecanja muških genitalija vaspitavan kao devojčica, uvek se identifikovao sa dečacima. Nedavno je tražio da ga ošišaju kao dečaka i kupe mu mušku odeću. Lekaru je rekao da je dečak i da želi trenira sa dečacima u teretani.

U svojoj tužbi, očuh i maćeha su naveli da operacija sa medicinskog aspekta nije bila neophodna i da je njome M. C. lišen šanse da kao odrasla osoba donese odluku o tome da li će ostati takav kakav jeste ili se podvrgnuti operaciji.

Interseksualnost je retko stanje koje se uočava ubrzo posle rođenja. Spoljni polni organ odojčeta nije izričito muški ili ženski. Bebine genitalije ne mogu da se formiraju kako treba, ili dete može imati obeležja oba pola. Osim toga, spoljni polni organi ne moraju da se podudaraju sa unutrašnjim polnim organima.

Izvor: Blic

Pogledajte još