Zorana Mihajlović: Beogradu treba bolja vlast

"Srpska napredna stranka želi da Beograd zaista bude svetska metropola, a centralizacija koju je sproveo gradonačelnik Dragan Đilas pokazala se kao veoma štetna po razvoj opština, posebno zato što je bila gotovo politički lična", rekla je Mihajlović za lista "Danas".

Ona nije želela da kometrariše spekulacije da će SNS najkasnije za dva meseca pokrenuti "ofanzivu" na glavni grad i preuzimanje vlasti od DS.

"Ne mogu da odgovaram na spekulacije. Ponavljam, o svim problemima, pa i o Beogradu, razgovaramo na Predsedništvu i Glavnom odboru SNS, ali je pitanje briselskog sporazuma trenutno prioritet", rekla je potpredsednica SNS.

Na podsećanje da gradonačelnik Đilas poručuje da je sramota da ministar i potpredsednik najveće stranke laže o zaduženju prestonice, Mihajlović je rekla da ne razume tu nervozu, a posebno ne njegov rečnik.

"SNS već dugo pita, moli Đilasa da odgovori koliko košta Most na Adi sa pristupnim saobraćajnicama. Pitamo koliko je zadužen Beograd, jer budžet, kao i preduzeća čiji je osnivač Grad, pokazuju alarmantne podatke. Voditi ekonomiju tako što ćete se samo zaduživati vodi u siromaštvo, nezaposlenost i stagnaciju. Zna to i Đilas, pa mu istina ne prija"
, rekla je Mihajlović, koja je i ministar energetike, razvoja i životne sredine.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još