Rašović: Učinićemo sve da osvojimo titulu!

"Juče sam pričao sa igračima o pritisku koji nosi ova utakmica, ali zamislite tek pod kakvim su pritiskom fudbaleri Zvezde. Mi igramo u svojoj kući, znamo kako dišu zidovi na ovom stadionu, osećamo huk navijača sa juga i poznajemo svaku travku na našem terenu. U tome leži naša prednost", rekao je Rašović na konferenciji za novinare uoči 144. večitog derbija.

Partizan će u utakmicu ući sa dva boda više od Crvene zvezde i sutrašnji duel će najverovatnije odlučiti šampionsku trku.

"Igramo protiv najvećeg rivala, znamo koliko su kvalitetni, i da su zabeležili osam pobeda zaredom. Izuzetno ih respektujemo, ali to neće sputati našu želju za pobedom. Nama u ovom meču odgovara i remi, ali je Partizan suviše veliki klub da u odlučujućoj utakmici igra na bod", istakao je Rašović.

On je dodao da ga izuzetno raduje što su dve sukobljene frakcije navijača Partizana odlučile da za sutrašnju utakmicu "zakopaju ratne sekire" i zajedno pruže podršku crno-belima.

"Igrači osećaju tu energiju navijača na svakom koraku, a ja mogu da im obećam bespoštednu borbu na terenu i da se nećemo predavati ni u jednom trenutku, da nećemo 'podizati ručnu' i da ćemo biti maksimalno agresivni i mobilni", rekao je Rašović.

On je naveo da je prethodnih nedelju dana spremao sa ekipom taktiku za predstojeći večiti derbi i dodao da se čuo sa bivšim trenerima crno-belih Aleksandrom Stanojevićem i Goranom Stevanovićem koji su ekipi poželeli sreću.

Rašović je dodao da je zadovoljan izborom Milorada Mažića za glavnog arbitra.

"Radi se o našem najboljem fudbalskom sudiji, on promoviše srpski fudbal na najbolji način i drago mi je što će sutra deliti pravdu", rekao je Rašović.

Na pitanje novinara kog se derbija najradije seća iz vremena dok je igrao za Partizan, Rašović je rekao:

"Imam iza sebe četiri duela i nijedan nisam izgubio.Voleo bih da ova generacija ponovi neke stvari iz vremena kada sam ja igrao, a ako me već pitate, najbolji scenario bi bio da se ponovi derbi kada je Mateja Kežman u poslednjem minutu postigao gol za pobedu Partizana", zaključio je Rašović.

Utakmica Partizan - Crvena zvezda igra se u subotu od 19,30 na stadionu u Humskoj.

(Tanjug)

Pogledajte još