Vučić: Tragikomično je da se "Galenika" bavila kupovinom skulptura

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je jutros za RTS da ova hapšenja nisu kraj i da veruje da će se ona tek nastaviti u vezi sa svim spornim privatizacijama u Srbiji.

Tužilački predmet je otvoren, očekujem da će svi odgovorni za zloupotre u ovom preduzežu odgovarati. Priveden je i bivši generalni dorektor „Galenike“ Nenad Ognjenović i mnoga druga lica, kazao je Vučić i dodao „da je ovde reč o načinu na koji je Srbija pljačkana prethodnih decenija“ i kako su se pravile kombinacije da sav novac završava na privatnim računima rukovodilaca „Galenike“ dok fabrika ništa nije dobijala.

Tragikomično je, istakao je Vučić, da se "Galenika" bavila kupovimom livenih struktura, kao da joj te posao, a ne proizvodnja lekova.

"Bilo je mnogo sumnji da će li Srbija reagovati. Mnogi su rekli da neće, a mi smo rekli da hoće. Danas svi mogu da vide da smo moderan uređena zemlja koja reaguje i imamo nultu toleranciju na korupciju i kriminal. To je naš dug našem narodu, mi ćemo taj posao nastaviti. Ovo je tek početak", zaključio je prvi potpredsednik Vlade.

Glavni osumnjičeni je nekadašnji direktor Galenike, Nenad Ognjenovi.

Izvor: B92

Pogledajte još