Dragan Đilas optužio Dinkića da uzima novac Beograđana

0

Gradonačelnik Beograda i predsednik DS Dragan Đilas odbacio je danas ocenu lidera URS i ministra Mlađana Dinkića da vlast u glavnom gradu radi loše, i uzvratio mu tvrdnjom da je od Beograđana samo ove godine uzeo više od 100 miliona evra za "svoje stranačke projekte".

Koliko je Mlađan Dinkić kompetentan da govori o lokalnim temama, pokazuje činjenica da na izborima u Beogradu nije uspeo da osvoji ni tri odsto glasova. Da ima imalo morala, ne bih ni reč progovorio o glavnom gradu„, rekao je Đilas u stranačkom saopštenju reagujući na Dinkićevu izjavu u govoru na sednici URS.

Đilas je rekao da Dinkić nije njegov problem, već problem premijera i vicepremijera, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića „koji s takvim čovekom sede u Vladi, dok on uništava ekonomiju ove zemlje„.

Most na Dunavu je projekat koji realizuje Grad Beograd, a republički je samo po tome što se na njemu slikaju republički funkcioneri. Kako se gradilo i gradi u Beogradu, a kako u Srbiji, lako se zaključi kada se pogleda šta je napravljeno u glavnom gradu, a šta u Republici u prethodne četiri godine„.

Đilas je ocenio da je Dinkić odgovoran za to što se Srbija za šest meseci zadužila više od četiri milijarde evra i što je broj nezaposlenih veći od milion.

Ova zemlja se zahvaljujući Mlađanu Dinkiću za šest meseci zadužila preko 4 milijarde evra, imamo preko milion nezaposlenih, ogroman budžetski deficit i posrnulu privredu o čemu govore i MMF i biznismeni i od ministra ekonomije nam trebaju odgovori kako će ovi problemi biti rešeni. Ako to ne zna, onda bi najbolje bilo da se povuče i mesto prepusti nekome ko će nagomilane probleme rešavati kako bi se promenila katastrofalna ekonomska situacija u kojoj se danas Srbija nalazi„, rekao je Đilas.

Dinkić je ranije u nedelju zatražio vanredne izbore u Beograd i Vojvodine navodeći da su mnogi projekti, poput izgradnje mosta na Savi kod Ade Ciganlije, dogovoreni u vreme mandata Nenada Bogdanovića.

U Beogradu nema organizovanog saobraćaja, nema razvijene informacione tehnologije, a nisu rešeni ni komunalni problemi i to sve treba menjati„, rekao je Dinkić.

Izvor: Vesti online

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.