Saopštenje za javnost: Danilović pokušao da obuzda Filipovića

Pismo izdato kao saopštenje za javnost prenosimo u celosti.

- Nakon razgovora sa Sašom, kontakta sa zvaničnicima policije, Hitne pomoći, očevicima, prijateljima i ljudima koji su bili prisutni te večeri u “Kafanici”, ustanovljeno je da je mnogo neistina, ružnih stvari izneseno i dosta toga nije rečeno kako treba o tome šta se zapravo dogodilo.

Na osnovu razgovora sa ljudima koji su bili prisutni, i Sašom, koji je dao zvaničnu izjavu policiji, dosta ljudi je dolazilo i odlazilo iz društva koje je te večeri bilo u “Kafanici”. Prisustvovala je i devojka Branka Filipovića Fide Sanja.

Nakon izvesnog vremena kada se više popilo, Branko je postao agresivniji prema svojoj devojci, što inače ima običaj da radi i to svi njegovi prijatelji znaju, pa su zbog toga i česte svađe između njih dvoje. Saša je primetio da situacija može da se otrgne kontroli, da verbalna agresija prema njoj eventualno može da preraste u veći problem, rekao joj je da je bolje ode, što je ona i učinila.

Tada je došlo do prvog incidenta. Saša je pokušao da smiri Branka, kao i čitavu situaciju i tada je zadobio prvu ranu na čelu. U prvom trenutku nije reagovao, pokušao je da ga smiri i popriča sa njim, nije uspeo. Tome su prisustvovali mnogi ljudi, mnogi su pokušali da ga zadrže i da ih razdvoje. Jedan očevidac koji je dao izjavu pozvao je policiju i Hitnu pomoć, jer je Saši prilično krvarila rana na glavi. Kada je došla Hitna pomoć Saša je izašao ispred i rekao da je sve u redu i da mu ne treba pomoć, zahvalio im se. Još jedna osoba je izašla i rekla da je sve pod kontrolom.

Saša je odbio pomoć Hitne pomoći jer je mislio da su sa tim incidentom problemi završeni. Hitna pomoć je tada otišla. Proverili smo informacije koje su se tim povodom pojavile u medijima. Saša nikome nije pretio, jer da je pretio bilo kakvim oružjem ili bilo kakvim sukobom, tada bi Hitna pomoć pozvala policiju i tražila svoju zaštitu, to nam je potvrđeno iz Hitne pomoći, a o tome su obavešteni i svi zvaničnici.

Nastavak nemilog događaja usledio je kada se učinilo da se sve ipak završilo i kada je Saša želeo da se uveri da je sve u redu, kako bi se mirno razišli. Sukob je nastavljen, a završen je na taj način na koji se završio, njihovim fizičkim obračunom koji Saša nije inicirao, već je pokušavao da obuzda svog prijatelja. Ovoga puta u tome nije uspeo. Tako je i zadobio posekotinu šake, zato što je rukom pokušao da pridrži nož kojem je ovaj krenuo da ga ubode.

Do sada je uvek govorio „kada više popije on jedino mene sluša i znam da mene neće da povredi, znam da će me poslušati da ode kući i da neće da pravi veće izgrede“.

Branku Filipoviću ovo nije prvi incident u njegovom lokalu. Nekoliko puta je vadio i noževe i sekire, ali te prijave očigledno nikada nisu završavale na pravom mestu ili kod pravih ljudi. Svi znaju da kad god bi napravio neki veći izgred ili je delovalo situacije izmiču kontroli, svi su uvek u pomoć zvali Sašu, jer su znali da on jedini može da utiče na njega, da ga smiri.

Saša se nadao da će i te večeri uspeti, smatrajući da Branko Filipović neće napraviti veći problem u njegovom društvu, ali eto kad tad je to očigledno moralo i da se desi, nažalost. To je jedina istinita priča koja se dogodila, za koju nikako ne smatramo da je bila kafanska svađa među prijateljima.

Svi mediji koji su želeli da naprave drugačiju sliku, a pozivajući se na izjave očevidaca, pozvani su da sarađuju sa policijom i da prijave njihova imena, ili da se ti očevici sami prijave i izjave šta su videli, u protivnom će od strane porodice biti pokrenut postupak za klevetu i za laži, i moraće svi da snose odgovornost. I ranije se događalo da se plasiraju laži, ne razmišljajući o tome da te novine mogu da pročitaju i maloletna deca i roditelji Predraga Danilovića.

Branko Filipović nije bio kod Saše u poseti. Zvao je njegove prijatelje, više da bi izvidio situaciju, nego da je imao stvarnu nameru da se preda policiji. Nikome nije rekao na kojoj se lokaciji nalazi, a protiv njega će biti pokrenuta krivična prijava, koju svi mediji ukoliko žele mogu da dobiju u policiji, sa kojom Saša i njegova porodica u potpunosti sarađuju.

Zahvaljujemo zaista velikom broju naših prijatelja, koji i dalje zovu i brinu se za Sašino zdravstveno stanje. On je stabilno i dobro se oporavlja, što je zapravo i najvažnije - rekla je supruga Predraga Danilovića, Svetlana Danilović.

(Izvor: Večernje novosti)

Pogledajte još