DERBI RAZOČARAO: Ni f od fudbala!

Mečevi Partizana i Crvene zvezde uvek će biti praznik fudbalske Srbije, navijači će se uvek nadati da će njihov tim da pobedi, ali trebaće mnogo vremena dok kvalitet fudbala u ovom susretu ne bude na zavidnom nivou. Iz Humske i s Marakane stalno dolaze komentari da je "ulog previsok“ i da je "važnost meča okovala noge“, što bi navodno trebalo da znači da se na ostalim mečevima viđa dobar fudbal. Kako da ne!

Pa, na terenima širom Evrope se igra mnogo važnih i odlučujućih mečeva, ali fudbaleri osim davanja izjava pre utakmice umeju da rade i ono za šta su plaćeni.

Fudbaleri Crvene zvezde šestu godinu zaredom ostali su bez titule, a s igrom kakvu su pružili na stadionu Partizana do sledećeg šampionskog slavlja čekaće još upola toliko. Jer od tima koji je s minus 11 sasvim neočekivano stigao do samo minus dva i nestvarne prilike da se bori za dugo očekivani trofej, očekivalo se mnogo više, ali za 90 minuta imali su dva šuta u okvir gola, a stvorili su brojem i slovima nula prilika za gol.

Ni Partizan, koji na ovom skraćenom prostoru Balkana nema premca godinama unazad, nije pokazao evropski kvalitet, ali kad za protivnika imate nekoga ko nema nikakvu ideju kako da stigne do vašeg gola i vi umislite da vredite više.

Zaključak priče je jasan, mazohistička ljubav prema Partizanu i Zvezdi urođena je ovom narodu, ali za gledanje dobre fudbalske utakmice mora da se ode izvan granica Srbije.

Izvor: Kurir

Pogledajte još