Gej lezbijski info centar za strategiju protiv nasilja

0

Gej lezbijski info centar (GLIC) pozvao je u ponedeljak Vladu Srbije da izradi i donese strategiju protiv nasilja, kao i akcioni plan kako bi se smanjila stopa nasilja u Srbiji.

GLIC je zatražio od vlade i Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike da izrade i donesu strategiju, i uputio poziv organizacijama civilnog društva da se priključe i doprinesu ovom procesu.

Gej lezbijski info centar smatra da je Srbiji potrebna sveobuhvatna strategija protiv nasilja, jer su postojećim strategijama mnoge žrtve nasilja ignorisane„, saopštio je GLIC.

U ovoj organizaciji izrazili su zabrinutost zbog, kako kažu, povećanja nasilja na ulicama Beograda i drugih gradova Srbije.

Primeri ekstremnog nasilja koji imaju fatalne posledice pune stranice medija i izazivaju duboku zabrinutost za bezbednost građana Srbije, naročito ako se uzme u obzir da postoji osećaj u društvu da nasilnici prolaze nekažnjeno„, navodi se u saopštenju.

U GLIC-u podsećaju da je Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike još 2005. godine radilo na nacrtu Strategije borbe protiv nasilja, ali da ona još nije usvojena.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.