Otkrivena laboratorija metakvalona

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja narkotika u saradnji sa policijskim službenicima PTJ i PU Sremska Mitrovica su u porodičnoj kući jednog od osumnjičenih, lišili slobode i odredili zadržavanje do 48 časova S.H. (43), B. H. (50), obojica iz Nove Pazove i G. M. (56) iz Beograda.

Navedene osobe su lišene slobode u toku procesa proizvodnje sintetičkih opojnih droga u priručnoj ilegalnoj laboratoriji.

Ilegalna laboratorija u kojoj se odvijao proces proizvodnje sintetičkih opojnih droga se nalazila u porodičnoj kući jednog od osumnjičenih u Novoj Pazovi.

G.M. se tereti da je rukovodio procesom proizvodnje sintetičkih droga, dok postoji osnova sumnje da je B. H. pomenuti proces nadgledao i finansirao.

Postoje osnovi sumnje da se radi o "metakvalonu" koja spada u tzv. "dizajnerske sintetičke droge".

Proces proizvodnje ove vrste droge je mogao da izazove veće zagađenje okoline i posledice po stanovništvo zbog neadekvatnog rukovanja opasnim hemijskim materijama i nepravilnog odlaganja hemijskog otpada.

Ovom prilikom zaplenjena je i veća količina prekursora, od kojih je bilo moguće proizvesti više od pedeset kilograma raznih vrsta sintetičkih droga.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, navedeno je u saopštenju.

Izvor: b92

Pogledajte još