Zoran Stojadinović: Sledeća sezona je ključna za Zvezdu!

"Čovek mora da zna šta želi u životu, a ne da menja planove iz dana u dan. Trenera Rikarda Sa Pintua smo doveli kako bismo se spremili za sledeću sezonu, a stvorili smo sebi luksuz da se borimo za titulu. Pozitivno je to što smo se nadali, ali ne bi trebalo da zaboravimo odakle smo krenuli. Sledeća sezona je ključna", rekao je Stojadinović novinarima na stadionu Zvezde.

Zvezda je smanjila zaostatak za Partizanom na prvenstvenoj tabeli u prolećnom delu sezone sa 11 na dva boda, ali su crno-beli pobedom u subotnjem "večitom" derbiju ponovo otišli na plus pet i dva kola pre kraja došli na bod od titule.

"Lako je analizirati posle izgubljene bitke. Ispada da Sa Pintu nije napravio ništa od kada je došao, a nije baš tako. Gubio je Partizan i jesenas bodove, a mi to nismo znali da iskoristimo", rekao je sportski direktor.

Stojadinović je kazao da Zvezda mora što bolje da se spremi za predstojeći prelazni rok i da napadne titulu sledeće sezone.

"Moramo što bolje da se spremimo za prelazni rok, ako bude finansijskih mogućnosti. Vrlo dobro znamo kakvu ekipu imamo. Svi koji se razumeju u fudbal videli su šta imamo, ali niko nije od igrača kriv što je tu. Svi oni su dovedeni, ali postoji određeni kvalitet koji imaš ili nemaš", kazao je on.

Stojadinović je rekao da su u letnjem prelaznom roku svi Zvezdini igrači na prodaju zbog teške finansijske situacije u klubu.

"Svi su na prodaju, što se tiče ekonomskog dela. Što se tiče igračkog, nisu na prodaju Uroš Spajić, Marko Vešović, Darko Lazović, Abiola Dauda i Nenad Milijaš. Oni bi trebalo da budu baza tima. Međutim, ako neko ponudi tri miliona evra mi moramo da prodamo, jer trenutno nemamo ni dinara", kazao je Stojadinović.

Nekoliko minuta posle početka utakmice sa Partizanom Darko Lazović je povredio koleno, zbog čega će prema rečima Stojadinovića, fudbaler najverovatnije morati na operaciju kolena.

"Nama je Lazović kao što je Leo Mesi Barseloni ili Lazar Marković Partizanu. Desio nam se veliki peh, igrački i ekonomski. Ne verujem da će neko hteti da kupi Lazovića ako bude morao da operiše ligamente kolena. On je mislio da je mogao da igra derbi, ozbiljan je dečko i fudbaler, očigledno se prevario, a i mi sa njim", rekao je Stojadinović.

On je naveo da najverovatnije neće biti otkupljen ugovor Luisa Garida, koji je u klubu na pozajmici iz Olimpije iz Hondurasa.

"Nisam zadovoljan partijama Garida u poslednje tri utakmice. Potpuno je pao u formi, nije isti igrač od kako je došao. Primio je samo jednu platu, možda je to razlog slabijih igara. Teško da će ostati, kako zbog novca, tako i zbog igara u poslednje vreme", naveo je sportski direktor crveno-belih.

Stojadinović je kazao da Zvezda za sada ima ponudu samo za štopera Uroša Spajića, od francuskog Tuluza vrednu milion evra.

"Tuluz je ponudio za Spajića milion evra, ali je to smešno. Zvezda ne sme da dozvoli da ga proda za tu sumu, ali možda neko misli i drugačije. Ako ljudi hoće da ga poklone, neka ga poklone", kazao je Stojadinović.

Beta

Pogledajte još