Kineski hakeri ponovo napadaju Ameriku!

0

VAŠINGTON – Zvaničnici vlade SAD kažu da su hakeri iz Kine obnovile napade na američke ciljeve. Kompjuterski stručnjaci za bezbednost i američki zvaničnici kažu navode jedna sofisticirana sajber grupa pokušava da hakuje američke kompanije.

Ranije ove godine postojali su izveštaji da su kineski hakeri u okviru svojih meta imali preduzeća i vladine agencije u SAD, kao i kanadsko komunalno preduzeća. Takozvana „Jedinica 61398“ uspela je da ugrozi 141 preduzeće u više od 20 glavnih industrija u poslednjih nekoliko godina. Zarazili su kompjutere u Koka koli, kanadski ogranak Telvent i mnoge druge.

„U 2012, brojni kompjuterski sistemi širom sveta, uključujući i one u vlasništvu američke vlade, bili su meta hakerskih napada, od kojih neki mogu direktno mogu da se pripišu kineskoj vladi i vojsci“, saopštio je Pentagon.

Brojni američkih zvaničnici priznali su da je Kina malo popustila u toj svojoj kampanji nakon što su izveštaji o njihovim aktivnostima objavljeni u februaru, ali da su sada ponovo krenuli u hakerske napade. Zvanično nije saopšteno koji su se američki računarski sistemi našli na udaru, ali se navodi da su neki od ciljeva bili i ranije meta hakerskih napada iz Kine.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.