Grbići u Odbojkaškoj Aleji slavnih (VIDEO)

0

Proslavljeni odbojkaški reprezentativci Vladimir i Nikola Grbić u petak će biti primljeni u "Odbojkašku Aleju slavnih", u Miliču u Poljskoj. Pored braće Grbić u "Odbojkašku Aleju slavnih" biće primljeni i nekadašnji reprezentativac Italije Andrea Zorzi i bivši reprezentativac Brazila Žilberto Godoj Filjo Žiba.

Potpredsednik OSS Vladimir Grbić, koji je i član „Odbojkaške kuće slavnih“ i najbolji igrač Evrope 2000. godine, osvojio je ukupno 13 medalja. Na Olimpijskim igrama osvojio je zlatnu i bronzanu medalju, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i dve bronze na Evropskim prvenstvima, srebro i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.

Dugogodišnji kapiten reprezentacije Nikola Grbić, koji je za najboljeg igrača Evrope proglašen 1997. godine, osvojio je ukupno 18 medalja. Na Olimpijskim igrama osvojio je zlato i bronzu, srebrnu i bronzanu medalju na Svetskim prvenstvima, zlato, srebro i četiri bronze na Evropskim prvenstvima, tri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača. Porodica Grbić je na Evropskim i Svetskim takmičenjima osvojila ukupno 32 medalje.

Miloš Grbić, otac Vladimira i Nikole, osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu 1975. godine.

Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.