Bojić registrovao utakmice 11. kola Superlige

0

Direktor takmičenja košarkaške Superlige Srbije Predrag Bojić registrovao je danas utakmice 11. Kola pošto je pet klubova izmirilo finansijske obaveze.

U saopštenju objavljenom na sajtu Košarkaške lige Srbije, navodi se da su Metalac, Crvena zvezda, Vojvodina, Partizan i Sloboda izmirili finansijske obaveze, pa je Bojić utakmice 11. kola registrovao postignutim rezultatima.

Bojić je 16. maja suspendovao pet klubova jer nisu izmirili finansijske obaveze i zapretio da će, ako do 21. maja to ne učine, utakmice 11. kola registrovati službenim rezultatom.

U saopštenju se navodi i da je Liga kaznila trenera Radničkog iz Kragujevca Miroslava Nikolića sa 236.000 dinara zbog javnog i nesportskog kritikovanja sudijskih odluka u medijima.

Iz Superlige je upozoreno da međusobna vređanja, insinuacije, etiketiranja i napadi na sudije mogu nauditi ugledu košarke, urušavajući sistem i dovodeći u pitanje sportski završetak takmičenja.

U saopštenju se pozivaju klubovi da imaju poverenja u ljude koji su sami izabrali – sudije i ostale koji vode Ligu i da svojim ponašanjem izbegnu kazne koje će biti još rigoroznije.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.