Menadžer Abiola Daude tuži Zvezdu

Šveđanin je u razgovoru naveo da nije dobio ni cent od dogovorene provizije.

"Situacija u Zvezdi je neprihvatljiva i želim da se to zna i u Srbiji. Dauda je primio samo deset odsto zarade, a meni još nisu isplatili komisiju, iako su mi obećali da će to uraditi odmah. Dogovor je bio da ako ne plate za mesec dana, provizija naraste za deset odsto, a još nema ništa", rekao je Merk.

Menadžer Nigerijca je istakao da u klubu ne odgovaraju na njegove pozive.

"Stojadinović mi je pre određenog vremena rekao da će sve biti u redu, samo da osvoje titulu. Iz Zvezde su najavili i da će dobiti novac od "Gasproma", pa da će rešiti dugovanja, ali opet ništa. Vidim da od titule nema ništa, a oni izbegavaju moje pozive. Zato sam obavestio advokata koji priprema tužbu. Prijavićemo ih i u FSS i u FIFA. A što se njih tiče, mogu samo da kažem da se tako ne radi. Pa nije vođenje velikog kluba partija pokera!"

Prema rečima Patrika Merka Dauda je zimus mogao da pređe i u neki drugi klub. On je ogorčen jer je napadaču ovo jedini izvor prihoda.

"Nije problem za mene, ja imam i druge igrače, zarađujem, ali njemu je ovo jedini izvor prihoda. Pa što su uopšte ulazili u posao ako nisu sposobni da plate? Pristao sam i da dam novac za Daudinu avionsku kartu kad su me zamolili i obećali da će mi uskoro refundirati. Ni za to nisam dobio ni centa! Vrlo je moguće da ćemo posle svega tražiti i raskid ugovora, ali bismo ipak voleli da se sve mirno reši. Abioli je dobro u Beogradu, hteo bi da ostane u Zvezdi, ali ako se ništa ne promeni moraće da ode", poručio je Patrik Merk, naglašavajući da i on i njegov klijent imaju veliko poštovanje prema Zvezdi kao najvećem srpskom klubu i bivšem evropskom i svetskom prvaku.

Izvor: Večernje novosti

Pogledajte još