DS: Nikolić izigrao poverenje građana

0

Opoziciona Demokratska stranka ocenila je danas da je na prvu godišnjicu pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima Srbija u mnogo goroj situaciji nego pre godinu dana i da je predsednik Republike "izigrao poverenje građana".

Od predizbornog obećanja da će se živeti bolje, svakog dana imamo 500 novih nezaposlenih, od obećanih 10 milijardi investicija svake godine nije realizovana nijedna nova investicija, a od obećanja da će Srbija prestati da se zadužuje imamo četiri milijarde evra novog duga„, navodi se u saopštenju demokrata.

Dodaje se da je najveći uspeh koji se pripisuje Nikoliću „odustajanje od politike za koju je dobio glasove“.

On je došao na vlast obećanjem da će prekinuti pregovore s Prištinom, lažima o izbornoj krađi za koje nikad nije odgovarao i tvrdnjama da Ivica Dačić nikada neće biti premijer jer bi to bila prevara građana'“, navodi se u saopštenju.

DS ističe da je Nikolić predsednik „koji nikada nije objasnio kako je stekao fakultetsko obrazovanje“ i zbog „kog crvenimo svaki put kada otputuje u zvaničnu posetu, (predsednik) koji je pomilovao lekara koji uzima mito od osoba sa invaliditetom“ i pokazuje da „više ne zaslužuje poverenje građana koje je izigrao“.

Nikolić je na izborima pobedio kandidata DS i dotadašnjeg predsednika Borisa Tadića.

Izvor: Beta, Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.