Omaž Momi Kaporu u Madlenianumu

0

Od 28. maja 2013. na Maloj sceni Madlenianuma premijerno će gostovati kabare predstava "Halo Beograd" po tekstu Mome Kapora.

„Kabare “Halo Beograd” je omaž Momi Kaporu čiji su mnogobrojni darovi postali zaštitni znak Beograda, grada koji je na njegovim slikama, crtežima i knjigama poprimio obrise velegrada, jedinstvene metropole na svetu“, saopštili su iz Madlenianuma.

Scenario za ovu predstavu sačinila je Rada Đuričin od tekstova iz Kaporovih knjiga “ 011” i “Sto nedelja blokade” i muzike, delova iz poznatih pesama. To je iskrena izjava ljubavi Beogradu, pokušaj da se otkrije večita tajna beogradskog duha, magija njegove privlačnosti.

Momo Kapor i Rada Đuričin družili su se od studentskih dana i uspešno su sarađivali. Rada Đuričin je neke od Kaporovih tekstova adaptirala za scensko izvođenje. Bile su to rado gledane predstave „011“ i „Kraj vikenda“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u kojima je ova glumica igrala sa Mišom Janketićem.

Pored toga igrala je u „Kabareu Embargo“ u Ateljeu 212, pa u TV seriji „Kabare 011“ i tv seriji „Mali oglasi“. Ove predstave su doživele brojna izvođenja i u zemlji i u mnogim gradovima Evrope i Amerike, a serije su imale više repriza na televiziji.

U predstavi „Halo Beograd“ igraju Rada Đuričin, Vladimir Racković i Vladimir Cvejić, a reprize kabarea zakazane su za 29. maj i 15. jun na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum u 20 časova.

Izvor: akter

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.