Omaž Momi Kaporu u Madlenianumu

"Kabare “Halo Beograd” je omaž Momi Kaporu čiji su mnogobrojni darovi postali zaštitni znak Beograda, grada koji je na njegovim slikama, crtežima i knjigama poprimio obrise velegrada, jedinstvene metropole na svetu", saopštili su iz Madlenianuma.

Scenario za ovu predstavu sačinila je Rada Đuričin od tekstova iz Kaporovih knjiga “ 011” i “Sto nedelja blokade” i muzike, delova iz poznatih pesama. To je iskrena izjava ljubavi Beogradu, pokušaj da se otkrije večita tajna beogradskog duha, magija njegove privlačnosti.

Momo Kapor i Rada Đuričin družili su se od studentskih dana i uspešno su sarađivali. Rada Đuričin je neke od Kaporovih tekstova adaptirala za scensko izvođenje. Bile su to rado gledane predstave "011" i "Kraj vikenda" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u kojima je ova glumica igrala sa Mišom Janketićem.

Pored toga igrala je u "Kabareu Embargo" u Ateljeu 212, pa u TV seriji "Kabare 011" i tv seriji "Mali oglasi". Ove predstave su doživele brojna izvođenja i u zemlji i u mnogim gradovima Evrope i Amerike, a serije su imale više repriza na televiziji.

U predstavi "Halo Beograd" igraju Rada Đuričin, Vladimir Racković i Vladimir Cvejić, a reprize kabarea zakazane su za 29. maj i 15. jun na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum u 20 časova.

Izvor: akter

Pogledajte još