Vučić otišao u Moskvu po migove!

0

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić doputovao je u dvodnevnu posetu Moskvi gde će se sutra sastati sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom. Vučić bi sa ruskim kolegom, kako je sam najavio početkom maja, trebalo da razgovora o nabavci ruskih aviona "MIG 29 M2".

Vučić je tada rekao da će avioni biti kupljeni najverovatnije kroz kreditni aranžman, a da će više detalja o ceni biti poznato nakon njegove posete Rusiji.

Ministar odbrane se sa Šojguom sastaje na marginama Međunarodne konferencije „Vojni i politički aspekti evropske bezbednosti“ koja se održava 23. i 24. maja u Moskvi.

Na međunarodnoj konferenciji učestvuju ministri odbrane evropskih zemalja, predstavnici zemalja EU, predstavnici svih država članica NATO osim Irske, predstavnik zamenika američkog državnog sekretara, predstavnici OEBS-a kao i vojni stručnjaci. Vučić će nakon Moskve otputovati za Soči gde će predsednici Srbije i Rusije Tomislav Nikolić i Vladimir Putin potpisati Deklaraciju o strateškom partnerstvu dve zemlje.

(Izvor: Kurir )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.