Ðilas: Država na ivici bankrota

"Oni koji danas donose odluku da se od Kosjerića uzme 30 miliona dinara, od Zaječara 140 miliona, a od Beograda i Niša milijarde, donose odluku protiv sopstvenih građana", rekao je Ðilas u Kosjeriću pred završnu konvenciju liste DS-LDP za lokalne izbore 26. maja u ovoj opštini.

Lider demokrata optužio je vladajuću koaliciju da nema para da isplaćuje ni penzije pa zato, kako kaže, želi da pare iz lokalnih samouprava prebaci u centralnu kasu, "što samo govori da je država na ivici bankrota".

"Verujem da poslanici Skupštine Srbije neće prihvatiti ovaj zakon, jer neće dozvoliti da se njihovi sugrađani kazne", rekao je Ðilas.

Sednica republičkog parlamenta na kojoj se raspravlja o setu poreskih zakona prekinuta je danas pošto je na tome u burnoj raspravi insistirala opozicija i biće nastavljena u petak, 24. maja.

Na dnevnom redu sednice su zakonski predlozi o izmenama zakona o porezima na imovinu, o dobiti pravnih lica, o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i porezu na dohodak građana.

U setu poreskih zakona koje poslanici treba da razmatraju su i izmene o poreskom postupku i poreskoj administraciji i o akcizama, a među tačkama dnevnog reda je i potvrđivanje nekoliko sporazuma.

Protiv rasprave o poreskim zakonima bile su sve stranke opozicije - DS, LDP i DSS.

Izvor: Tanjug via B92

Pogledajte još