Novo otkriće: Bostonski bombaš i Čečen odsekli glave troje ljudi

Kako prenosi CBS televizija, Todašev je priznao umešanost u trostruko ubistvo u gradu Voltam u Mašačusetsu, na desetogodišnjicu napada od 11. septembra 2001. godine.

Jedan agent FBI je danas sa još dvojicom policajaca došao u stan Todaševa u Orlandu, da bi ga ispitao o njegovim vezama sa braćom Carnajev. Todašev je u jednom trenutku tokom ispitivanja doveo u vezu sebe i Carnajeva sa trostrukim ubistvom od pre dve godine.

Kada je agent FBI zatražio potpuno priznanje, to je, kako prenosi CBS razbesnelo Čečena, koji je nožem nasrnuo na policajca. Pripadnik američke federalne policije je u samoodbrani pucao iz pištolja, usmrtivši Todaševa na licu mesta.

Izvori CBS navode da je trostruko ubistvo u Mašačusetsu bilo izuzetno surovo, jer su žrtvama odsečene glave. Ova televizija navodi i da je Todašev za ovu nedelju imao rezervisanu avionsku kartu za Čečeniju, ali je otkazao put.

Tamerlan Carnajev ubijen je u razmeni vatre sa policijom nekoliko dana posle bombaškog napada na Bostonskom maratonu 15. aprila, kada su ubijene tri osobe, a više od 260 ljudi ranjeno.

Njegov mlađi brat Džohar nalazi se u zatvoru i čeka na suđenje zbog optužbi za učešće u tom napadu. Todašev je 4. aprila bio uhapšen kada se sa dvojicom muškaraca - ocem i sinom, potukao oko mesta za parkiranje.

U izveštaju policije navodi se da je sin bio zbrinut u bolnici sa rasečenom usnom i nekoliko izbijenih zuba. Todašev je bio pušten iz zatvora uz kauciju od 3.500 dolara.

Izvor: Beta

Pogledajte još