London: Hrabra žena se suprotstavila napadaču (VIDEO)

0

Jučerašnji brutalni napad u Londonu mogao je da završi sa većim brojem žrtava, da nije bilo žene po imenu Ingrid Lojo-Kenet. Čim je na ulici ugledala telo čoveka kojeg su dvojica napadača iskasapila mačetom, izašla je iz autobusa i započela razgovor sa njima, kako bi sprečila dalja ubijanja, prenosi "Blic".

„Rekao mi je da žele da sačekaju policajce kako bi ubili i njih“, rekla je Ingrid Lojo-Kenet, koja je sa ubicama za sada neidentifikovanog Britanca razgovarala odmah nakon zločina.

Ingrid, koja je inače vođa mladih izviđača i majka dvoje dece, dodala je da se nije plašila islamskih fanatika, prenosi „Blic“.

„Bolje ja nego dete“, prokomentarisala je ona.

Razgovor hrabre žene sa ubicama trajao je dvadesetak minuta i zabeležen je kamerom.

Napadači su stajali krvavih ruku, držeći noževe. Kada je videla telo na zemlji, Ingrid je izašla iz autobusa, proverila puls žrtve, a zatim započela razgovor.

„Jedan od njih mi je rekao da žele da započnu rat u Londonu. Odgovorila sam da ih ima samo dvojica i da će izgubiti“, opisala je Ingrid.

Bivša učiteljica je istakla da je u trenutku donela odluku da popriča sa jednim od napadača, kako bi sprečila dalja ubijanja.

Ona je pitala napadača zašto je počinio zločin.

„To je britanski vojnik. Ubijao je ljude i muslimane u muslimanskim zemljama“, odgovorio je.

(Izvor: Blic, Dejli mejl)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.