Kako Partizan do Lige šampiona?

'Crno-beli' će biti nosioci u drugom kolu, u trećem ako do njega dođu, u plej ofu će, najverovatnije, biti u 'slabijem šeširu'.

Kao i u svim sličnim takmičenjima mnogo zavisi od žreba, Partizan bi mogao, uz dosta sreće, do evropske elite preko, na primer, prvaka Farskih Ostrva i Litvanije, ali bi mogao i da već u drugoj rundi 'naleti' na protivnika koji je nezgodan.

Treći krug već donosi nešto zvučnija imena, poput Levskog iz Sofije, Maribora, moldavskog Šerifa ili izraelskog Makabija, ali pravo iskušenje naravno očekuje šampiona Srbije u slučaju da izbori plasman u plej of.

Tamo crno-beli verovatno ne bi bili nosioci jer imaju koeficijent 17,425 s kojim bi u najrealnijem razvoju događaja bili sedmi, iza pet nosilaca i zagrebačkog Dinama. Potencijalni protivnici su škotski Seltik, Bate Borisov iz Belorusije, Steaua Bukurešt, APOEL Nikozija, šampion ČEške ko god bio Plzen ili Sparta a možda i šampion Poljske (Leh ima bolji koeficijent od crno-belih, ali šampion će verovatno biti Legija, koja je slabija od crno-belih).

Odgovor na pitanje može li Partizan po treći put da se plasira u Ligu šampiona saznaćemo najkasnije 27 ili 28. avgusta kad su na programu revanši plej-ofa za ulazak u grupnu fazu.

Izvor: B92

Pogledajte još