SVIREPO: U Pragu ubijena četvoročlana porodica

Za ubistvo je osumnjičen Amerikanac od oko 20 godina, najverovatnije bliski rođak žrtava, koji je, takođe, pokušao da spali neka od tela, saopštila je policija.

Prema rečima komšija žrtava, pre nego što su tela pronađena, u kući je izbio požar, što su potvrdile i vatrogasne ekipe.

"Kasno sinoć otišli smo da ugasimo manji požar u porodičnoj kući u Brnu. Kada smo ugasili vatru, otkrili smo da je u kući izvršen zločin, pa smo slučaj predali policiji", rekao je portparol vatrogasne službe Jaroslav Mikoška.

Pretpostavlja se da je požar podmetnuo ubica, ali se za sada ne zna ko je pozvao vatrogasce, preneo je češki list "Dnes".

Ovaj list je objavio i da su ubijeni otac i jedan od sinova bili članovi grupe "Ukulele orkestar" iz Brna, koja je jutros objavila na Fejsbuku da otkazuje sve koncerte.

Muškarac osumnjičen za ubistvo, najverovatnije blizak rođak ubijenih i obožavalac njihove grupe, na društvenim mrežama se predstavlja ka Kevin Dalgrin iz Kalifornije, koji govori samo engleski jezik.

Policija je objavila i da on ima oko 20 godina, ali da izgleda do pet godina stariji. U Brnu je dao oglas da drži časove engleskog i tražio je posao.

Izvor: Kurir

Pogledajte još