Član Mense i pobednik "Slagalice" prodaje ribu na pijaci (VIDEO)

0

Srđan Stanković, pobednik "Slagalice", stručnjak za bankarstvo, član Mense sa koeficijentom inteligencije IQ 156, radi na požarevačkoj pijaci gde prodaje ribu, pišu "Novosti".

Srđan Stanković (35) iz Požarevca preko noći je postao slavan u svom gradu, zahvaljujući pobedi u 78. ciklusu najgledanijeg domaćeg TV kviza „Slagalica“.

Tim povodom, čelnici grada upriličili su za njega svečani prijem, na kojem su mu čestitali i uručili ručni sat. Tada se saznalo da je Srđan studirao na Beogradskoj poslovnoj školi, na odseku za finansije, računovodstvo i bankarstvo, a diplomirao na bankarskom osiguranju. Ovi podaci ne bi bili čudni da je Srđan zaposlen u nekoj banci ili kompaniji.

Međutim, umesto u struci za koju se školovao, on radi kao prodavac ribe na zelenoj pijaci Krug, u centru grada, pišu „Novosti“.

Srđan ne samo da je među pijačnim prodavcima najobrazovaniji, već sigurno ima i najviši koeficijent inteligencije.

“ Prošlog oktobra učestvovao sam na testiranju Mense u Požarevcu, i početkom godine dobio rezultat, prema kome mi je količnik inteligencije 156″, kaže Srđan.

I pored svih kvaliteta i stečenih kvalifikacija, on do sada nije uspeo da se zaposli u svojoj struci.

„Slao sam prijave na brojne adrese, ali bez uspeha. Konkurisao sam i za radna mesta za koja se traži srednja škola, ali i to je ostalo bez rezultata“, kaže Srđan, koji radi još od studentskih dana, ne birajući poslove.

Za učešće u „Slagalici“, Srđan kaže da će mu ostati u najlepšoj uspomeni, i zbog ostalih takmičara i zbog odlične organizacije.

„Posebno izdvajam jednog od učesnika iz Užica, koji je bio pobednik 75. ciklusa. On je inženjer geodezije, a radi kao prodavac na pijaci, po čemu smo slični – kaže Srđan.

On dodaje da pobedu u „Slagalici“ posvećuje svojoj pokojnoj majci, koja je bila veliki ljubitelj kvizova. Sve vreme učešća u kvizu, njega su bodrili sestra Sandra i brojni prijatelji, koji su na „Fejsbuku“ osnovali i posebnu navijačku grupu.

Zahvaljujući svom znanju, Srđan je pobedio, čime njegov rodni grad može da se ponosi. Zauzvrat, mogao bi i da mu pomogne u nalaženju posla u struci, iako Srđan nije član nijedne stranke, već samo član Mense.

(Izvor: Večernje novosti)

Evo priloga koji je o njemu snimio RTS.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.