Zbog poreskih zakona: Skupština radi i sutra

0

U Skupštini Srbije nastavljena rasprava o izmenama seta poreskih zakona, za koje opozicija tvrdi da će dodatno opteretiti građane uvođenjem poreza na okućnicu.

Ministar finansija to negira tvrdeći da zakoni ne dotiču građane, već opštine.

Zamenik predsednika poslaničke grupe SNS Zoran Babić rekao je da će skupština raditi i u subotu, iako je neradan dan, kako bi se izašlo u susret opoziciji koja je tražila dodatno vreme za raspravu o ovom setu zakona.

„Ispunili smo zahteve opozicije, kada su tražili više vremena da se pripreme za ovaj set poreskih zakona i zato Skupština nije radila juče. Međutim, neki rokovi moraju da se poštuju i ovu sednicu moramo da završimo do kraja prolećnog zasedanja“, rekao je Babić Tanjugu.

Babić je dodao da će se danas raditi do kasnih večernjih sati i naglasio da „kada čovek hoće da se bavi odgovorno bilo kojim poslom, a naročito politikom, ne treba da pita za radno vreme“.

Skupština je objedinila raspravu i poslanici u jednoj tački raspravljaju o šest poreskih zakona a u drugoj, objedinjenoj, koja će, kako je Babić rekao biti sutra, je set međunarodnih sporazuma.

(Izvor: Beta, Tanjug, B92)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.