Beograd: Spasavanje malenog povređenog mačora ispod blatnjave betonske ploče (FOTO)

Sinoć, po nevremenu, Sanja je videla da je povređeni mališa zarobljen ispod betonske ploče i morala je da ga spasi. Pozvala je prijatelje i uspeli su!

(old_image)

Međutim, priča o ovom nesrećnom mališanu počinje desetak dana ranije... Pošto ga je povređenog našla u Savskoj ulici, Sanja ga je odvela kod veterinara koji je dijagnostikovao veliki hematom na glavi i opstrukciju disajnih puteva od zgrušane krvi u njima.

(old_image)

- Rekli su mi da ga je najverovatnije udario auto i da mora da ostane kod njih nekoliko dana - priča Sanja.

(old_image)

Kada se malo oporavio, morala je da ga vrati na ulicu jer nije imala gde sa njim. Čim ga je izvadila iz transportera, on se uplašio i zavukao ispod betonske ploče jednog, od saobraćaja zaštićenog dvorišta u Zahumskoj ulici. Sanja je svakodnevno dolazila, donosila mu hranu i vodu čekajući da se sam osmeli i izađe napolje. Što se i desilo.
(old_image)

- Kada sam danas došla bila sam presrećna jer sam ga videla na drvetu. Prišla sam polako i ugledala velike rane iza ušiju i njegove jako uplašene oči. Glasno je mjaukao i tresao se, sav mokar i blatnjav. Srce mi se cepalo i pokušala sam da ga uzmem, ali je skočio i pobegao nazad u rupu. Tada sam shvatila da ne mogu sama da podignem ploču, a da će ako ostane tu uginuti. Jednostavno nisam mogla da se okrenem i odem. Tada sam pozvala Marka - rekla je kroz suze Sanja.

(old_image)

Marko Radanović i Jovan Saković, pripadnici Gorske službe spasavanja kojih se sigurno sećate iz dosadašnjih akcija spasavanja, kada su sa alpinističkom opremom kroz prozore ušli u stan na šestom spratu i peli se na drveće, zgrade, samo da bi, zamislite, spasili životinju u nevolji, odazvali su se bez razmišljanja i sinoć.

- Pomoću automobilske dizalice i metalne šipke podigli smo tešku betonsku ploču ispod koje je drhtalo povređeno mače. Sanja ga je, zatim brzo uzela, ubacila u transporter i odmah smo ga odvezli kod veterinara – rekao je Marko.

Veterinar Milan Pejčić, dezinfikovao je rane iza ušiju, dao mu koktel injekciju, nakon čega ga je Sanja vratila u prvobitni veterinarski pansion, gde će biti dok malo ne očvrsne.

- Nadam se da će se neko javiti i pružiti mu dom i ljubav koju toliko zaslužuje. Ja nemam gde sa njim. U stanu imam već četiri mace i psa i zaista nemam gde sa njim. Uradiću sve da mu nađem dom, jer ne mogu opet da ga vratim na ulicu. Preslab je za nju – rekla je Sanja i ponovo se rasplakala.

Posle svega ovoga, pozivamo vas, da nam pomognete da sklonimo ovog mališana sa ulice i nađemo nekoga ko će ga voleti, maziti i paziti. Ako se setite nekoga ili shvatite da u vašoj kući postoji koji kvadratni metar viška, setite se Crno-belka.

Izvor:Životinje.rs

Pogledajte još