Čović: Nemamo čarobni štapić!

Čović je naglasio da "licitacija" oko licence po medijima ne donosi klubu ništa dobro.

"Nismo još vratili sredstva zahvaljujući kojima smo prethodne godine dobili potvrdu od UEFA da možemo da igramo u evropskim takmičenjima. Mnogo puta sam do sada rekao i ponoviću da nemamo čarobni štapić i da nam niko nije doneo novac u džakovima. Uradićemo sve da dobijemo licencu, i kada završimo taj posao, obavestićemo celokupnu javnost", rekao je Čović.

On je naveo da je za dobijanje prava za nastup u ovogodišnjim takmičenjima pod okriljem UEFA crveno-belima neophodno između 1,3 i 2,5 miliona evra, u zavisnosti od pojedinih reprograma i otpisa dugovanja.

"Nažalost, nismo pobedili u derbiju, ali život teče dalje. Moramo da radimo brzo i da uspostavimo sistem funkcionisanja čije će tri najvažnije karakteristike biti poverenje, rad i disciplina. Verujem da ćemo dobiti licencu i ponavljam, neću da licitiram sa rokovima i sa iznosom, jer je skala naših dugovanja klizna", poručio je Čović, istakavši da Crvena zvezda treba da se okrene budućnosti i da ne gleda u prošlost.

Čović je ocenio da su komentari kako je kvalitet minulog derbija bio veoma loš "nešto što treba da brine Celokupnu javnost".

"Moje mišljenje je da nismo nadigrani, jer da je Kasalicin šut završio u mreži u tim momentima 'preplašenog' protivnika, drugačija bi situacija bila. Međutim, nismo uspeli i čestitam našem rivalu iako pojedinci to nisu zaslužili. Zamislite da smo uzeli šampionat kakvi bi sve napadi bili na Aleksandra Vučića čiji je jedini 'greh' taj što je javno priznao da je vatreni Zvezdaš" , konstatovao je Čović.

Potpredsednik crveno-belih naglasio je da su navijači trenutno jedan od najjačih delova sistema kluba.

"Bez želje da im podilazim, slobodno mogu da kažem da su oni izuzetno organizovani. Štaviše, da je čitav klub imao takav način upravljanja, Zvezda ne bi imala dug od 50 miliona", kazao je Čović.

(Tanjug)

Pogledajte još