PARIZ: Francuski vojnik uboden nožem u grlo

0

Nepoznati čovek ubo je nožem francuskog vojnika koji je patrolirao u poslovnoj četvrti La Defens, u zapadnom delu Pariza, svega četiri dana nakon što je u Londonu brutalno ubijen britanski vojnik Li Rigbi.

Vojnik je u uniformi patrolirao sa još dva čoveka, u okvru antiterorističkog plana nadzora, kada mu je napadač prišao s leđa oko 6.00 sati popodne i ubo ga u vrat nožem ili skalpelom, preneo je Rojters.

On je u teškom stanju prevezen u obližnju vojnu bolnicu. Pjer-Andre Pejvel, šef policije, rekao je da je vojnik izgubio dosta krvi, ali da nije životno ugrožen.

Napadač je brzo pobegao sa mesta zločina i policija traga za njim, piše “Telegraf”, dodajući da se na ovo gleda kao na moguće kopiranje napada iz Londona.

Policijski izvor izjavio je za “Le Parizijen” da je osumnjičeni za napad severnoafričkog porekla, sa bradom, starosti oko 30 godina, te da je na sebi imao odeću “u arapskom stilu” ispod jakne.

Francuski predsednik Fransoa Oland, koji je trenutno u Etiopiji na Samitu Afričke unije, rekao je da još nije ustanovljena veza između ubistva u Londonu i napada u Parizu, ali da sve opcije moraju da se uzmu u obzir.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.