Đoković: Rolan Garos mi je prioritet u životu!

"Osvajanje Rolan Garosa mi je najveći prioritet ove sezone. Svi mi maštamo o tome da osvojimo ovaj turnir i zato pokušavamo da tempiramo formu baš za takmičenje u Parizu" izjavio je Đoković.

Đoković je i prošle godine pred Otvoreno prvenstvo Francuske izjavio da je vreme da uđe u istoriju. Tad nije uspeo, ali zato ove godine ima novu priliku.

Prvi koji će pokušati da spreči Srbina da osvoji Pariz je Belgijanac David Gufan, a ako Novak sruši sve prepreke do polufinala, tamo ga čeka Španac Rafael Nadal.

Sedmostruki šampion Rolan Garosa poražen je od Đokovića pre samo mesec dana u Monte Karlu, što daje dodatnu snagu našem teniseru.

"U Monte Karlu sam pobedio najboljeg tenisera na šljaci, i to mi je dalo mentalnu snagu i samopouzdanje. Ne događa se to svakog dana, Nadal retko gubi na šljaci" zaključio je Đoković.

Novak se bori za pehar, sa kojim bi postao osmi teniser u istoriji s osvojena sva četiri grend slema, a dodatna motivacija svakako će mu biti i novčani fond Rolan Garosa, koji je najveći u istoriji i iznosi 22 miliona evra.

Izvor: Kurir

Pogledajte još