Dačić izviždan na Oplencu: Vikali mu "izdaja" i "hoćemo kralja" (VIDEO)

0

Premijer Srbije Ivica Dačić jedva je uspeo da održi govor ispred crkve Svetog Đorđa na Oplencu, gde su danas sahranjeni posmrtni ostaci četvoro članova porodice Karađorđević, pošto mu je okupljena masa od nekoliko hiljada građana sve vreme govora zviždala.

Posle polaganja posmrtnih ostataka u kriptu i pomena, na stepeništvu crkve govor je posle patrijarha Irineja i prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, pokušao da održi i premijer Srbije, ali ga je masa okupljenih građana u tome uporno sprečavala, uzvicima i zvižducima.

Dačić, tokom čijeg govora se uzvikivalo „Ua, ua!“ i „Hoćemo kralja!“, apelovao je na nacionalno jedinstvo i pomirenje.

Aktivisti SNP „Naši„, koji su došli na Oplenac, izviždali su Ivicu Dačića i Tomislava Nikolića koji su držali govore ispred crkve.

Aktivisti su uz povike izdaja izdaja i zviždanje jasno stavili do znanja izdajnicima Kosova i Metohije da im nije mesto među srpskim velikanima i šta će im se dogoditi kada god se budu pojavili među narodom – saopštio je SNP „Naši“:

Ovim je zalepljen poslednji deo mozaika koji govori o istoriji našeg naroda i države. Prošlost se ne može izmeniti, ali greške se danas ispravljaju. Zato je važno da srpski narod u budućnosti bude jedinstven, da ne pravi greške.Ideologija je mnogo, a Srbija je jedna – rekao je premijer, obraćajući se gradjanima ispred zadužbine porodice Karađorđević.

On je istakao da je i njegovo prisustvo sahrani doprinos nacionalnom pomirenju između onih koji su u prošlosti bili na jednoj ili drugoj strani. Dačić je kazao da je zadatak Vlade Srbije bio da pomogne Karađorđevićima da donesu u Srbiju posmrtne ostatke svojih rođaka, a govor je završio rečima: „Živela Srbija!“

Zbog burne reakcije okupljenih, kako javlja reporter „Blica“, Dačić je bio vidno potresen, a čak mu je i glas u par navrata zadrhtao.

Posle premijera se narodu obratio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kog prisutni takođe nisu dočekali s oduševljenjem. Nastavili su da zvižde i negoduju i dovikuju „izdaja, izdaja“, ali je Nikolić na kraju ipak uspeo da ih umiri i održi govor.

Dačić i Nikolić govorili su posle prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, čiji su govor okupljeni prihvatili s oduševljenjem. Dok im se prestolonaslednik obraćao, građani su uzvikivali: „Živeo kralj“ i „Hoćemo kralja“, pozdravljajući svaku njegovu rečenicu gromoglasnim aplauzom.

Tekst i video: Blic, Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.