Green Day stigao u Beograd: "Američki idiot" sutra na Kalemegdanu

0

Kalifornijska grupa Green Day doputovala je danas u Beograd i planira u večernjim satima da obiđe grad. Koncert na Calling Festivalu zakazan za sutra, 27. maja na Kalemegdanu.

Produkcija koju spremaju za spektakl na Kalemegdanu već se postavlja na binu ispod bedema tvrđave, u parku kod Kule Nebojša. Razglas koji su doneli sa sobom je prestižne svetske makre Clair i-5, poznat po tome što ga trenutno koriste imena kao što su Bon Jovi, Black Sabbath, Guns ‘N’ Roses ili Roger Waters.

Rasveta koja se montira na binu široku 44 metra i visoku 17 metara sastoji se od oko 700 uređaja poslednje generacije meðu kojima je i veliki zid iza benda sastavljen od 288 LED kolor reflektora sa preko 50.000 svetlećih dioda!

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl Calling 2013 na Kalemegdanu, prodaju se širom Srbije i celog regiona u prodajnoj mreži Eventim, po cenama od 2790 za P2 zonu, 3390 za P1 i 3990 dinara za Fan pit, a svi koji planiraju da ulaznice kupe na dan koncerta, mogu ih kupiti na blagajnama u Bulevaru vojvode Bojovića od 17 časova.

Green Day su evropski deo turneje otvorili sa koncertima u Milanu i Trstu, gde su na svakom koncertu imali po 30.000 fanova. Na oba koncerta set lista se sastojala od oko 30 pesama sastavljenih od najvećih hitova i nekoliko obrada kao što su AC/DC i „Highway To Hell“, The Beatles „Hey Jude“ ili Rolling Stones „Satisfaction“.

Dva dana pred veliki koncert u Milanu, bend je napravio tajnu svirku u malom milanskom klubu Ohibo pred nekoliko stotina najvernijih fanova, time dokazavši da i dalje ume da ostvari direktan kontakt sa publikom, baš kao i na početku karijere pre 25 godina.

Atmosferu spremnu za usijanje već od 18 časova u velikom parku preko puta Kule Nebojša praviće domaćini večeri, novosadski legendarni pank-rok bend Atheist Rap, euforični skopski ska-pankeri Superhiks, i apsolutno jedan od najvećih regionalnih bendova Hladno pivo.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.