SPC: Cenovnik za 2013. ili kako zaraditi "audi A6"

0

Da li ćete i koliko platiti krštenje, venčanje ili opelo u crkvi, uglavnom zavisi od sveštenika. Naime, SPC formalno nema cenovnike za usluge koje pruža, međutim, iskustva vernika govore drugačije.

SPC je poslednjih dana u žiži interesovanja javnosti zbog raznih skandala koji je potresaju, međutim tema koja se iznova pokreće i tiče se običnih građana jeste količina novca koju njeni činovnici uzimaju vernicima za svoje usluge.

Nju je danas oživela blogerka Sonja Pavlović, kada je na svojoj stranici objavila fotografije iz Crkve Svetog Đorđa u Boru, na kojima se vidi da sveštena lica koja rade u njoj imaju precizno određenu cenu svoje rabote.

„Da li Srpska pravoslavna crkva ima cenovnik usluga? Formalno, ne. Da li sveštenici naplaćuju usluge, kao što su krštenja, opela, venčanja? Ukoliko vam je u prethodnih deceniju-dve bila potrebna neka od njih, verovatno biste na drugo pitanje odgovorili sa “Da”, Ne i priličan broj čitalaca jednog od skorašnjih postova na ovom blogu. “, napisala je Sonja Pavlović tom prilikom.

Foto: Sonja Pavlović

„Ne ulazeći u istinitost pojedinačnih ličnih iskustava – da “popovi ne traže novac za krštenje”, napisala je.

Da li ovaj cenovnik utiče na vozni park sveštenstva SPC, odlučite sami!?

Izvor: Sonja Pavlović

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.