Hercegovac koji je savladao medveda se oporavlja u bolnici (VIDEO)

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije Univerzitetske bolnice Foča, Dražan Erić, rekao je da je Grković u tu bolnicu primljen sa višestrukim ujedima na ekstremitetima.

"Najteže su povrede na desnoj podlaktici gde su oštećene tetivne i mišićne strukture, a tako je i na levoj butini. S obzirom na to da je to ugrizna povreda sklona inficiranju, previjamo i čistimo rane, pregledali su ga i infektolozi i za sada je njegovo stanje stabilno", potvrdio je "Srni" Erić, prenosi portal Klix.ba.

Grković, koji je iz sela Vrba, u petak je zadobio teže povrede boreći se u samoodbrani rukama i tesarskom sekiricom sa medvedicom.

On priča da, čuvajući ovce i koze u selu Izgora ispod Volujka, nije ni slutio da će ga napasti medvedica, koja je najednom iskočila iz šume dok je pokušavao da u stado vrati jariće.

"Ne sećam se koliko je borba trajala. Napala me je i prvo ugrizla za nogu. Snašao sam se i udario je sekiricom. Tek tada je nastupila borba - izujedala me je i izgrebala svuda", naveo je Grković.

On veruje da će mu fočanski lekari pomoći da rane zacele.

"Tek sada razmišljam šta je sve bilo. Onda nisam ni stigao. Nadam se da će i oporavak dobro proći. Zabrinut sam malo za desnu ruku i uveren sam da će sve biti dobro", naglasio je Grković.

On kaže i da je u četvrtak verovatno ista medvjedica u potrazi za hranom upala u selo i preklala i odvukla jagnje i ovcu.

(Izvor: Klix.ba, Srna)

Pogledajte još