Niš: Bombom naterali taksistu da ih vozi po Srbiji

Stajao sam na Bulevaru cara Konstantina kad mi je javljeno da me na taksi stanici čekaju putnici. Nisu mi delovali sumnjivo iako je jedan od njih bio prilično pijan. Tražili su da ih vozim do Pirota, i krenuli smo prema Niškoj Banji, a onda su počeli da viču na mene i da mi prete. Govorili su da moram da ih vozim gde mi kažu i to bez dinara, da slučajno ne pomislim da obavestim policiju ili kolege jer će me ubiti“, ispričao je taksista.

Kidnaperi su taksisti zapretili da će aktivirati bombu koju, navodno, poseduju ukoliko pokuša da obavesti policiju ili kolege.

Nakon što su stigli do Bele Palanke, putnici su zatražili da se vrate ka Nišu, a zatim da produže ka Beogradu.

Krenuli smo nazad. Kada smo došli do Aleksinca kazao sam im da navodno nemam dovoljno goriva i da moramo da se vratimo u Niš. Policijska patrola me je već tražila jer su ih dispečeri obavestili da se nešto sumnjivo dešava. Primetili su nas na Bulevaru 12. februar i tada su ih odveli.“, kaže taksista.

U Policijskoj upravi navode da su protiv osumnjičenih podnete krivične prijave.

Protiv Ivana J.(45) i Živorda C.(40) iz Niša podneta je krivična prijava zbog sumnje da su u petak oko 23 časa ušli u vozilo "Mega taksija" i uz pretnju vozaču tražili da ih vozi do Dimitrovgrada i Beograda, i da su tom prilikom odbili da plate.“, navode u Policijskoj Upravi u Nišu.

Nakon saslušanja policija je osumničene pustila na slobodu, a za krivično delo uz pretnju ubistvom zaprećena kazna je do pet godina zatvora.

Izvor: Blic

Pogledajte još