NIJE NEDOSTIŽNO: Konačna pobeda u borbi sa borama

Holivudske zvezda sada više ne kriju, već javno govore, da su za njihov savršen izgled zaslužni fileri, koje redovno koriste za ispravljanje svih "nepravilnosti" kože na licu. Svedoci smo njihovog izgleda pre i posle. Za razliku od invazivnih intervencija, ova bezolna metoda postala je poput kozmetičkog, redovan ritual poznatih ličnosti. Najbolji efekti korišćenja ovih "čuvara mladosti i lepote" vide se na svetskim lepoticama poput Dženifer Lopez, Šeron Stoun, Nikol Kidman, Kajli Minog, Sandre Bulok, Madone, Sare Džesike Parker...ali za njima ne zaostaju ni poznati muškarci iz sveta šou-biznisa, koji to nerado priznaju ali rado koriste kao što su Majkl Daglas, Miki Rurk...

Fileri, kao sasvim nova metoda, predstavljaju nešto sasvim drugačije. Kao posledica starenja u našim vezivnim tkivima, dolazi do smanjenja koncentracije hijaluronske kiseline, a samim tim i koncentracije vode. Usled toga, na koži se javljaju bore i koža gubi mladelački izgled, volumen i elasticitet. Sada nam je na raspolaganju hijaluronska kiselina u obliku filera, koja je u potpunosti identična onoj koja se nalazi u našim tkivima.

"Prvo na željenoj regiji kože postižemo anesteziju upotrebom anestetika u obliku kreme.
Zatim kroz iglicu malog promera, koja ne ostavlja nikakve ožiljke, iniciramo hijaluron u željenu regiju u sloj dermisa. Kada se nađe u dermisu hijaluron deluje na više načina. Prvi je samo fizičko prisustvo u tkivu, drugi je stimulacija sinteze kolagena usled reakcije našeg tkiva. Zahvaljujući hidrofilnosti, koju hijaliron poseduje, dolazi do vezivanja molekula vode za njega iz cirkulacije, a samim tim i do uvećavanja volumena te regije. Svi ovi procesi poboljšavaju ćelijski metabolizam u toj regiji što dodatno utiče na bolji izgled kože." - objašnjava dr Miloš Gačević specijalizant plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije.

U okviru rubrike Život u sekciji Stil svakog petka dr Miloš Gačević odgovara na vaša pitanja i nedoumice u vezi sa održavanjem lica i tela i zdravim načinima da pobedite bore i druge znakove starenja.

(old_image)

Za sva dodatna pitanja na raspolaganju su vam email: milosgmb@yahoo.com, kao i broj: 064/272-88-99.

M.N

Pogledajte još