SAD: Doživotna robija za ubistvo verenika tri sata pre venčanja

Do tragičnog događaja došlo je 11. avgusta prošle godine, posle žestoke svađe, koja je izbila nakon što se Bruster u ranim jutarnim satima pijan vratio sa razuzdane momačke večeri.

U žaru sukoba, napao je Frenkllinovu i pokušao da uzme njihovog devetomesečnog sina i da ode sa njim. Nesuđena mlada je na to zagrabila nož, prema tvrđenju njenih advokata, kako bi zaštitila dete, i nanela Brusteru teške povrede, od kojih je i izdahnuo.

Nakon zločina, Frenklinova nije mogla da veruje šta je uradila, a kada su joj saopštili da je Bruster mrtav, uspaničeno je povikala: “Morate ponovo da proverite!”.

Optužba, međutim, nije uvažila njene argumente da je delovala u afektu i kako bi zaštitila dete, tako da joj je suđeno za prvostepeno ubistvo, za koje maksimalnu kaznu predstavlja doživotna robija.U četvrtglašena krivom, a 16. jula će joj biti izrečena kazna.

Kada se par ujutro nije pojavio na venčanju, sveštenik koji je trebalo da ih venča došao je do njihove zgrade da ih potraži, a počeli su da pristižu i svečano odevenih ljudi u haljinama i odelima - svatovi, nesvesni da su umesto na svadbu stigli na mesto zločina.

Izvor: Blic, huffingtonpost.com

Pogledajte još